Actualitzat 30/10/2017 14:22

1.300 facultatius demanen "neutralitat" als col·legis de metges catalans

Visita mèdica d'un voluntari per estudiar el cor
IMIM

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

Uns 1.300 facultatius han demanat "neutralitat" i no politització al Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) i al sindicat Metges de Catalunya (MC), després d'emetre la passada setmana ambdues entitats un comunicat conjunt per rebutjar l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

Segons han explicat a Europa Press els metges Francisco José Blasco, José Ramón García i Ancor Serrano, de forma espontània s'han adherit 1.300 metges a una campanya, que portaran als diferents col·legis de metges catalans, i presentaran una queixa al Consell General de Col·legis de Metges d'Espanya.

"Demanem que no facin pronunciaments polítics en nom de tots els metges perquè la comunitat mèdica és tan diversa i plural com la societat", ha reclamat Serrano, que ha reivindicat que aquestes institucions parlin en nom de la seva junta de govern.

Fins al moment, han signat la petició un miler de metges barcelonins i 300 de la resta de Catalunya, i aquest dimarts està prevista una reunió de García en el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB).

"Creiem que és important que se sàpiga que una de les armes més usades a Catalunya en els últims 35 anys de forma regular, premeditada i organitzada, és fer passar totes les organitzacions per independentistes", han dit.

I afegeixen que això es produeix "davant la mirada atònita, però poc combativa, dels quals o bé no ho són o simplement consideren que cada organització ha de limitar-se a opinar sobre el que realment tenen competències".

"Els col·legis de metges ens representen en assumptes professionals i és inadmissible que es manifestin en nom de tots els col·legiats en temes polítics sobre aquells que mantenim opinions molt diferents", diuen en un comunicat, en què demanen una rectificació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés